У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Укинута ванредна ситуација

После скоро девет година у Малом Зворнику је укинута ванредна ситуација која је у мају 2014. уведена због отежаног водоснабдевања у селима узводно од ХЕ „Зворник“, као и ванредна ситуација уведена на читавој територији општине у септембру прошле године, због недостатка воде и спровођења оперативних мера заштите и спасавања.

Ову одлуку донео је председник општине Зоран Јевтић на предлог општинског Штаба за ванредне ситуације јер су се, како је навео, стекли услови за укидање ванредних ситуација пуштањем новоизграђеног водовода  од Доње Трешњице ка Читлуку и обезбеђивањем одговарајућег водоснабдевања на читавој територији општине.

Чланови Штаба за ванредне ситуације разговарали су и о неопходним мерама за спречавање угрожавања водоснабдевања са изворишта „Шипад“, као и становништва и објеката у том брањеном подручју. Општинска управа и ЈКП „Дрина“ задужени су да доставе Штабу списак планских аката и предлог активности за уклањање површинских вода из брањеног подручја обалоутврде уз Дрину у месној заједници Доње насеље, како би се трајно решио овај проблем.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДЕЧАКУ ПОТРЕБНА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА КОШТАНЕ СРЖИ – Помозимо Ђорђу

КАРАТЕ – Одржан седми ”Куп Шампиона”

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )