АПЕЛ ЦРВЕНОГ КРСТА – Помоћ настрадалима у Турској и Сирији

Разорни земљотрес који је јуче, 6. фебруара, погодио Турску и Сирију до сада је однео више од 5.000 живота, а процењује се да ће тај број у наредним данима бити још већи. Повређено је више од 24 хиљаде људи. Према првим проценама Светске здравствене организације, последицама земљотреса биће угрожено више од двадесет три милиона људи у обе земље. Црвени крст Србије отворио је код НЛБ Комерцијалне банке, АД Београд, наменски рачун за помоћ становништву Турске и Сирије погођеном земљотресом, број рачуна је 205-32824-71, а позив је на број 6046-355 0000.

Новац који грађани Србије уплате на рачун биће коришћен према потребама угроженог становништва. Прикупљену помоћ Црвени крст Србије уплатиће на наменски рачун хитног апела Међународне федерације друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца.Основни циљ Међународног покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца је спасавање живота и умањење патње.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ – Ускоро пријаве за припремну наставу

”ХЕДЕРА ВИТА” ПОСЛЕ ГОДИНЕ ПУНЕ НАГРАДА – На путу ка двадесет и петој

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )