НАРОДНА СТРАНКА У ЛОЗНИЦИ – Љубинковић повереник

Владан Љубинковић, досадашњи одборник Грађанског покрета „Смело“ у Скупштини Лознице, именован је за повереника Народне странке (НС) која би ускоро требало да организује и оснивање градског одбора. Ово је данас потврђено у просторијама ГП „Смело“, на скупу којем су присуствовали и народни посланици НС у Народној скупштини Србије Ивана Парлић и Мирослав Алексић. Љубинковић се захвалио на указаном поверењу, али и свим грађанима који подржавају идеју оснивања НС у Лозници.

– То је потребно како би се проширио фронт који треба успоставити према кључним, критичним стварима које се дешавају како у Србији тако и у Лозници. Један од најбитнијих фронтова је спречавање отварања рудника литијума у Недељицама којим смо, пре свега, ми грађани Лознице угрожени. НС чврсто стоји иза става да рудник није потребан и да га не треба отварати у Јадру, али и шире. Други фронт се тиче статуса јужне српске покрајине, а идеју спречавања отцепљења Косова и проглашења некакве државе треба из Београда ширити и на Лозницу. Трећи фронт је спречавање урушавања институција и подизањe државе која је добрим делом отета од народа – поручио је Љубиковић.

Владан Љубинковић

Алексић је изразио задовољство што ће НС у Лозници имати повереника, поручивши да ће он бити партнер грађанима за њихов политички рад на локалу, као и НС у целини. Он се захвалио другим странкама, пре свега ГП „Смело“ са којом ће се и уз сарадњу са удружењима грађана, попут „Не дамо Јадар“, борити против отварања рудника литијума у Јадру.

– Само заједничким деловањем можемо се одупрети томе. Не желимо да нам држава постане рударско окно, a намера „Рио Тинта“ је јако озбиљна. Њихови пројекти се планирају на десетине година унапред али оно што иза себе остављају је пустош. Тамо где су корумпиране власти, рударске компаније брзо остварују планове и профите, а те државе остају разорене. Бор и Мајданпек, Тимочка крајина, то треба видети јер тамо људи живе као у логору – рекао је Алексић.

Парлићева je рекла да се све оно што се спрема Србији види у Лозници, подсетивши да је надлежно министарство издало 186 дозвола за рударска истраживања.

– Tо значи да је Србија будући рудник и велико истражно поље. Закони дозвољавају мултинационалним компанијама да донесу џак пара и да раде шта хоће. Лозница је најзначајнији град у смислу политичке борбе и ако ово зло треба негде да буде прво поражено то је у овом граду. Политиком, активизмом, а ако затреба и улицом – рекла је.

Драган Пајић, одборник ГП „Смело“ у градској скупштини, објаснио је да покрет чији је и председник има „капацитет и разумевање за политичке прилике и стање у земљи“ а да је Љубинковић имао „личне потребе да се бави темама које превазилазе локални ниво“. Како каже, НС на политичкој сцени заступа највећи део онога што и „Смело“. Љубинковић је уз сагласност иступио из ГП „Смело“ да представља НС.

– Ми ћемо наставити свој рад даље уз лакшу комуникацију, пре свега на локалним изборима који нас чекају следеће године. Желим му успеха у даљем раду и надам се да ће Лозница бити пример добре сарадње међу странкама које представљају опозицију. Заједно треба бранити кључне интересе, а у прилици смо да покажемо да је све могуће, ако се сложимо – рекао је Пајић.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

”ХЕДЕРА ВИТА” ПОСЛЕ ГОДИНЕ ПУНЕ НАГРАДА – На путу ка двадесет и петој

ПРИПРЕМЕ ФК ЛОЗНИЦА – Све ближи игри какву желе

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )