ЕТНО-ГРУПА “ЛОЗИЦЕ” – Снимиле спотове за песме

Чланице певачке етно-групе “Лозице” снимиле су прошле године 21 песму, сада су их и екранизовале, а од прошле седмице могу се погледати на “јутјуб” каналу “Обичаји Рађевине”. Видео-спотови су снимани на три локације у “3Д продукцији” Милана Пантелића, а како каже Дуња Блажић, оснивач и руководилац “Лозица”, могу се видети и на неколико телевизијских станица.

– Међу снимљеним песмама само је једна обрада старих записа, а све остале су ауторске. Посвећене су Првом и Другом светском рату, Солунском фронту и нашим просторима на којима су вођене битке, од Гучева, преко Цера, Мачковог камена, Соко-града, до Дрине. Једна говори о Момчилу Гаврићу, док у другим певамо о нашим обичајима и пределима. Спотове смо снимали у Рађевини, конаку “Витез Рађ” и на околним планинама – каже Блажићева која је аутор музике за све песме, као и неколико текстова.

За 11 песама текстове је написао Петар Петровић, једну Зоран Тошић, а све су снимљене у студију “Ортаци” код Слободана Радивојевића Селе. У припреми су и нове песме посвећене борбама из турског доба које су вођене у лозничком крају, на Косову, али ће оне бити снимане и емитоване једна по једна. Пошто “Лозице” планирају да прошире групу, Блажићева позива све заинтересоване од 15 година и старије да им се јаве.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СЛАВКО ЖИВАНОВИЋ КАЈЏО – Добитник “Рађевске шљиве”

ПРИПРЕМЕ ФК ЛОЗНИЦА – Све ближи игри какву желе

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )