ВРЕМЕ – Стиже захлађење

Највиша дневна температура данас се неће приближити нули, али ће бити хладније него јуче. Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), данас ће у Лозници и околини падати киша, а температура ће у најтоплијем делу дана достићи седми подељак на Целзијусовој скали. Ипак, снег не би требало никога да изненади ни данас, а нарочито не у вишим пределима. РХМЗ је најавио да се јужније од Саве и Дунава очекује прелазак кише у снег и формирање снежног покривача висине од пет до десет центиметара у нижим крајевима, а на планинама повећање од десет до 20 цм.

Због јаког, повремено и олујног ветра на планинама су могуће и вејавице, мећава и стварање снежних наноса. Удари ветра могу бити јачи и од 60 километара на сат.

Сутра нас очекује ледени дан, што значи да температура ниједног тренутка неће бити изнад нуле, а у нашем крају биће могућ снег. Ледени дани биће и понедељак и уторак при чему највиша дневна температура неће бити изнад минус један, а најнижа се у низијама може кретати од минус десет до минус четири, на планинама понегде и до минус 20. Време ће бити променљиво облачно, односно мало и умерено облачно. У среду ће се температура у току дана подићи до једног степена изнад нуле, а потом би требало да дође до мањег пораста.

Биометеоролошке прилике данас могу бити неповољне за срчане болеснике и особе које имају респираторне проблеме. Метеоропате могу бити променљивог расположења, имати главобоље и поремећај сна.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОТВОРЕН ГРАДСКИ КОНКУРС – Стипендије за најбоље ђаке и студенте

ОВОГА ПРОЛЕЋА – Радови на реци Коренити

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )