У ЗАЈЕЧАРУ – Представљена дела Миће Поповића

Центар за културу „Вук Караџић“, потписао је јуче протокол о сарaдњи са Установом Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ из Зајечара. Свечано потписивање је уприличено поводом обележавања Дана позоришта у Зајечару, а програм је обогаћен и отварањем изложбе дела Миће Поповића из фонда Сталне поставке слика Миће Поповића и Вере Божичковић Поповић у Лозници. Ово је прва у низу изложби слика коју лознички Центар за културу организује поводом стогодишњице рођења знаменитог Лозничанина академика Миће Поповића.

Иначе, Зајечар је једини град на истоку Србије који има професионални театар, а који је пре 76 година отворио врата публици премијерним извођењем представе „Жита цветају” Јурија Мокрова. Од тада до данас у Народном позоришту Тимочке крајине „Зоран Радмиловић” изведено је близу 450 премијерних представа, а кроз зајечарско позориште прошли су бројни глумци, редитељи и други културни ствараоци.

Дан позоришта, 2. фебруар, поред потписивања протокола са Лозницом и изложбом Поповићевих слика и цртежа, обележен je и премијером представе „Женидба” Николаја Васиљевича Гогоља, у адаптацији и режији Јанка Цекића.

С. П.

Фото: Центар за културу „Вук Караџић“

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СЕЧА ШУМЕ НА ГУЧЕВУ – ШТА КАЖУ У МИНИСТАРСТВУ ПОЉОПРИВРЕДЕ? – Посечена зрела буква, нема неправилности

У СРБИЈИ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ – Више од сто хиљада миграната

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )