У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Планирају уређење граничног прелаза

Више саобраћајних трака, кружна раскрсница и нови објекти, део су плана будуће модернизације граничног прелаза у Малом Зворнику. Овим ће се знатно побољшати услови путничког и теретног транзитног саобраћаја, као и живот грађана у овом делу Подриња, кажу у локалној самоуправи.

– Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре почетком октобра прошле године огласило је јавно представљање Урбанистичког пројекта за потребе разраде локације за изградњу граничног прелаза Мали Зворник (Нови мост) и изградњу и реконструкцију саобраћајне и друге инфраструктуре у функцији граничног прелаза. Јавни увид био је отворен у општинској згради као и на званичној интернет страници општине, а сва заинтересована физичка и правна лица могла су га погледати и своје примедбе и сугестије на планирана решења у писаној форми доставити Одељењу за привреду, инспекцијске послове, урбанизам и обједињену процедуру општинске управе, као и путем портала е-управе – објашњава Зоран Јевтић председник Општине Мали Зворник.

Он подсећа да је раније представљени пројекат имао одређених примедаба и сугестија од стране грађана, али да је обрађивач одговорио појединачно на њих.

– Примедбе су имали људи који поседују имовину у близини граничног прелаза и већини се изашло у сусрет. О терминима почетка радова не могу да говорим јер су ми још увек непознати, али, према информацијама које сам до сада добијао, неки делови пројекта су већ у изради – каже Јевтић и наглашава да све већи интензитет, како путничког тако и транзитног саобраћаја, условљава потребу за изградњом и модернизацијом овог граничног прелаза.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВИШЕ ОД 150 УЗОРАКА ЗА УПИС У РЕГИСТАР ДАВАЛАЦА КОШТАНЕ СРЖИ – Изузетан одзив Лозничана

САРАДЊА ГРАДА И ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ – За безбедније пружне прелазе

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )