ОТВОРЕН ГРАДСКИ КОНКУРС – Стипендије за најбоље ђаке и студенте

Конкурс за доделу градске награде, односно стипендирање најбољих лозничких ученика и студената почео је прекуче и трајаће до краја месеца. Локална самоуправа тако наставља финансијски да подржава најуспешније ђаке и студенте, а помоћник градоначелника Љубинко Ђокић рекао је данас медијима да је у овогодишњем буџету за ту намену предвиђено 14,7 милиона динара.

Предаја пријава почела је првог фебруара, а конкурисати могу ученици, основци и средњошколци, држављани Србије, са пребивалиштем на територији Лознице, који су у претходној школској години на државним или међународним такмичењима у календару ресорног министарства,  освојили једну од прве три награде, као и студенти на државним факултетима који су на буџету, нису изгубили ниједну годину, имају просек девет и више и нису апсолвенти.

Љубинко Ђокић

Што се тиче студената ромске националности, услови су исти, али није потребно да имају просек девет, а јесте да Центар за социјални рад изда потврду да се налазе у категорији студената којима је потребно помоћи и да имају потврду Националног савета ромске националне мањине да су припадници те популације. Од ове године новина су студенти са инвалидитетом који поред општих услова не морају да имају просек оцена девет, али је потребно да им комисија Републичког фонда за пензијско и инвалидског осигурања изда уверње да су особе са инвалидитетом.

– Средства планирана у буџету довољна су за онолико ученика и студената колико очекујемо да ће испунити услове за добијање овог вида подршке. Прошле године имали смо 93 студента и 32 ученика који су добили градску награду. Ученици су примали по седам, а студенти 12 хиљада динара месечно. У случају да буде мањи број ученика и студената који испуњавају услове, онда ће планирана средства бити распоређена тако да ће они који добију годишњу награду имати вишу месечну надокнаду него што је била на претходном конкурсу –– казао је  Ђокић и најавио да ће ускоро изаћи публикација, односно база података у којој су на једном месту сви најбољи студенати, односно добитници градских награда.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОВОГА ПРОЛЕЋА – Радови на реци Коренити

У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Планирају уређење граничног прелаза

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )