САРАДЊА ГРАДА И ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ – За безбедније пружне прелазе

САРАДЊА ГРАДА И ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ – За безбедније пружне прелазе

Заједничкe активности ради реализације пројекта веће безбедности на пружним прелазима почиње ангажовањем стручне радне групе Инфраструктуре железница Србије и Града Лознице на изради јединствене рељефне мапе са информацијама на свим местима где је највећа фреквенција возила и пешака дуж пружне трасе. То је данас саопштено из градске управе после састанка градоначелника Лознице Видоје Петровића и његових сарадника са представницима Дирекције за железнице Србије.

Састанак је, како је наведено, иницирао градоначелник ради побољшања безбедности на свим ризичним местима где се укрштају путеви и пруга на целом подручју Лознице. У овогодишњем буџету Град је планирао новчану подршку за постављање аутоматских нагазних рампи на најфреквентнијим локацијама. Железница Србије има бројне пројекте модернизације свеукупне инфраструктуре и већа безбедност може се постићи кроз стручно-оперативне и заједничке финансијске кораке ЈП Инфраструктура железница Србије и Лознице где ”постоји решеност, да се у континуитету унапређује ова сфера безбедности у саобраћају”. Нарочито, због протока све већег броја путничких аутомобила од Новог Села и још десетак месних заједница до Горње Ковиљаче кроз које се укрштају друмски и железнички саобраћај, наводи се у саопштењу.

Партнерство на овом послу је израз, како одговорности и посвећености, тако и добре воље да се у што краћем року безбедност повећа на што већем броју пружних прелаза, пешачких стаза и рампи, наводе из градске управе.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

АПЕЛ УРОДИО ПЛОДОМ – Хумани Лозничани

АГЕНЦИЈА ЗА ПРИВРЕДНЕ РЕГИСТРЕ – Покренута апликација за састављање и достављање финансијских извештаја

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )