АПЕЛ УРОДИО ПЛОДОМ – Хумани Лозничани

АПЕЛ УРОДИО ПЛОДОМ – Хумани Лозничани

Хол Вуковог дома културе мали је да би примио све оне који су се данас одазвали акцији добровољног давања крви и уписали се у регистар давалаца коштане сржи како би помогли шеснаестогодишњем дечаку Ђ. Ј. из Лознице који болује од акутне мијелоцитне леукемије (АМЛ). Дечаку је хитно потребна трансплатација коштане сржи и што се више људи упише у регистар веће су шансе да пре дође до одговарајућег донора.

У акцији која је почела у десет часова, за четири сата у регистар се уписало више од стотину људи а крв је дало њих седамдесет. Иако је планирано да акција траје до 16 часова, због великог интересовања, већег него икада, она ће трајати све док буде било давалаца.

Иначе, акције добровољног давања крви сваког четвртка у Вуковом дому организује Институт за трансфузију крви Србије у сарадњи са лозничким Црвеним крстом. Данашњем добром одзиву допринело је и објављивање апела преко портала локалних медија, а ширили су га и грађани преко  друштвених мрежа.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

АПЕЛ – Помозимо дечаку

ВИШЕ ОД 200 РАЗВОДА ГОДИШЊЕ – Заљуби се па разведи

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )