У ГИМНАЗИЈИ „ВУК КАРАЏИЋ“ – Свечано обележили Савиндан

Уз ломљење крсног колача и црквени обред, колектив Гимназије „Вук Караџић“ обележио је данас школску славу Светог Саву. Тим поводом организована је и Свечана академија за коју су програм приредили ученици и професори школе, а прослави је у име градске управе присуствовао помоћник градоначелника Љубинко Ђокић. Он је свима честитао славу и пожелео нове успехе у раду, подсетивши да се Свети Сава у школама прославља још од 1840. године, у част првог српског просветитеља, творца црквене самосталности, зачетника научне медицине и оснивача првих болница.

– Српки народ му је у знак захвалности подигао Храм Светог Саве на Врачару тамо где су његове кости пре 429 година спаљене. Славити Светог Саву значи бити на Савином путу, а то значи радити, градити и обнављати, бити на услузи свом граду, држави и народу. Ми управо то и радимо, никада наша држава и политика која се води није радила и градила као што то чини данас. Само за лозничку гимназију смо током претходне године уложили више од 3,5 милона динара за реконструкцију крова, а оно што ме посебно радује то је чињеница да ћемо за Светог Саву следеће године имати завршену спортску дворану на преко 850 квадрата и све пратеће елементе које тражи таква модерна хала – рекао је Ђокић.

Директор Несторовић је, честитајући славу ученицима и колегама, подсетио да су претходне три школске године имали отежане услове рада због ковида-19 и да је то за све био тест одговорности и савесности који су заједно положили са највишим оценама. Он је изразио задовољство што су поново у прилици да се друже са својим бившим колегама, ученицима и њиховим родитељима, као и са представницима града.

– Локална самоуправа подржава све наше пројекте попут санације крова која је била неопходна, а за ову годину смо добили новац за замену столарије. То ћемо радити у етапама, део по део, а фискултурна сала, која је у изградњи, када буде завршена омогућиће да наши ђаци већ у следећој школској години наставу физичког васпитања обављају у адекватним условима, онаквим какве и заслужује једна оваква образовна установа са око 600 ученика – рекао је Несторовић, подсетивши и на најуспешније ученике у прошлој школској години, којима је уручио пригодне поклоне за освајене медаље на државним такмичењима.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОДРЖАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА – Свети Сава – миротворац

ОСНОВНИ СУД У ЛОЗНИЦИ – Драгица Рељић ступила на судијску дужност

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )