КИКАНОВИЋ ХОЋЕ ДО ЈЕРУСАЛИМА – ‘’Само’’ 2.800 километара

КИКАНОВИЋ ХОЋЕ ДО ЈЕРУСАЛИМА – ‘’Само’’ 2.800 километара

Лознички ултрамаратонац и хуманитарац Александар Кикановић намерава ове године да истрчи свој до сада најдужи и, вероватно, последњи ултрамаратон. Планира да трчи све до једног од најстаријих и најзначајнијих светских градова – Јерусалима и превали на ногама чак 2.800 километара.

– То ће бити мој најдужи ултрамаратон, до сада је то било до Москве, односно белоруско-руске границе када сам истрчао око две хиљаде километара и због пандемије нисам могао даље. План је да кренем у мају и трчим свакога дана осим четвртка и недеље. Мислим да ће ми требати неких два и по месеца да стигнем, а циљ ми је Исусов гроб у престоници Израела. Овога пута ће цео мој пут пратити камере и ко жели, моћи ће у сваком тренутку, уживо, да види шта се дешава, да ли трчим, одмарам се и слично. Подршку ћу имати од Општине Крупањ, чији сам промотер спорта, а јавили су ми се и неки озбиљни спонзори тако да очекујем добру логистику на том напорном путу – каже Кикановић за ЛН.

Овога пута, највероватније, ултрамаратон неће бити хуманитарног карактера, а жеља му је да трчи за здравље нашег народа и у Јерусалиму се, на светом месту, помоли за добро Србије. Он свакодневно трчи, али би озбиљне припреме за овај маратон почео са првим данима фебруара како би био потпуно спреман за оно што га чека, по један маратон пет дана седмично. Трчаће од Србије преко Бугарске, Турске и Сирије до Израела, односно Јерусалима.

Он је до сада у хуманитарне сврхе, углавном за лечење деце, претрчао око 5.800 километара, а како каже, у ранијих маратонима је прикупљено више од 140.000 евра. Последњи маратон завршио је у октобру прошле године када је за лечење осмогодишњег Александра Џаврића, који са породицом живи у Пећи на Косову и Метохији, претрчао 1.150 километара од Крупња до града Јаши, у Румунији, у коме почивају мошти Свете Петке. Сада је циљ знатно даљи, али Кикановић верује да ће овога лета бити у Јерусалиму.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ШТА КАЖУ НАДЛЕЖНИ – Зашто су посечена стабла на Гучеву?

ЖИВЕТИ РОКЕНРОЛ – Има нас још

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )