ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ – Ради видео-надзор

Камере постављене крајем минуле године на више локација у граду стављене су у функцију и са првим данима нове почео је да ради видео-надзор. То је потврдио за ЛН помоћник градоначелника Љубинко Ђокић. Према његовим речима, у функцији су 44 камере, а њихов се рад прати из надзорног центра.

– Видео-надзор покрива најфреквентнија места. Простор где је велика фреквенција људи и саобраћаја, око школа, раскрсница, тргова, кружних токова покривен је видео-камерама, а полиција ће убудуће моћи све оне који су у јавном простору, а чине неке недозвољене радње, брзо идентификовати и даље процесуирати. Желимо да у 2023. инсталирамо још стотинак камера, да покријемо сва места која полиција сматра приоритетним и тако подигнемо комплетну безбедност у граду – казао је он.

Наредни корак ка повећању нивоа безбедности је постављање камера за мерење брзине возила на прилазима граду, а једна већ постоји на путу од Лознице ка Бањи Ковиљачи.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА ВЛАДИЋА БРДУ – Прорадили семафори

МУП – Заплењено око 33 килограма марихуане

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Југослав Николић 11 months

    44 Камере већ постављене! Још 100-ак камера ће бити?! Зашто не 1.000? 2-3.000? С којим правом? Да, добро, право се мења свакодневно. Али, пре свега, с којим циљем? Полиција ће да кажњава!? Неће да спречава, ваљда ће казне бити такве да ће свакако будућа недела бити сузбијена у зачетку, при помисли да се почине?! Јасно је да није тако, јасно је да се, по ко зна који пут неко заноси погрешним “трендовима”, правцем који води у нимало безазлену будућност. Или нас неко споља гура у том смеру? Да оставимо “класична” питања: чијим новцем, ко нас је и када питао да ли то хоћемо У НАШОЈ околини…

  • Disqus (0 )