УОЧИ БОЖИЋА – За бадњак сто, а за сламу 50 динара

УОЧИ БОЖИЋА – За бадњак сто, а за сламу 50 динара

Коме треба бадњак не мора одлазити у шуму, већ само треба да се прошета до моста код зелене пијаце где је највећа понуда, а има их и на још неколико места у граду. У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику, одмах после новогодишњег славља, појавили су се продавци бадњака.

Понуде има за свачији укус и џеп, а цену диктира величина бадњака. За најмање треба дати 50 динара, а оне нешто дуже и разгранатије углавном нуде по цени од сто или 200 динара док онај ко жели баш велики бадњак, дугачак пар метара, треба да издвоји више новца.

Осим бадњака могу се набавити и остали пратећи детаљи потребни за улепшавање божићне трпезе. Платои са младом пшеницом и свећом, као и бадњак са постољем продавци нуде за 200 до 300 динара, док кеса, како кажу,’’квалитетне сламе’’ кошта 50 динара.

Увелико трају припреме, сутра почиње навала на печењаре и ”шетња” будућих печеница, све како би се на што бољи начин дочекали Бадњи дан и Божић.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗА ПРВУ БЕБУ 2023. – Поклон од Града

У СУСРЕТ СВЕТОМ ТРИФУНУ – Одабране најбоље песме

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )