БОЉИ УСЛОВИ, БОЉИ РЕЗУЛТАТИ – Успешна година малозворничких спортиста

Година је на измаку, а у малозворничком Спортском савезу “Дрина” кажу да је била успешна. Локална самоуправа је помогла рад 17 спортских клубова, колико их је тренутно активно, за ту намену из буџета је издвојено 14,9 милиона динара, а они су се одужили добрим резултатима.

 – Спортски савез има одличну сарадњу са свим клубовима и помаже им, кад год је то потребно, уз помоћ локалне самоуправе. Пратимо на који начин реализују своје програме рада, а одређене програме реализујемо сами, независно од клубова. Резултати које су постигли наши клубови у овој години су одлични. Женски одбојкашки клуб се успешно такмичи у Другој лиги, фудбалски клубови Јединство из Малог Зворника и Рудар из Брасине надмећу се у Мачванској окружној лиги, а бројни су и успеси такмичара у борилачким спортовима. Сара Ћирковић је светска првакиња у боксу у омладинској конкуренцији, а члан је БК Обилић из Малог Зворника. У среду је организован пријем код председника општине Зорана Јевтића за Сару и њеног тренера Мирка Ждрала. Ћирковићева је награђена са 100.000, а Ждрале са 50.000 динара. Када се све сабере, може се рећи да је година на измаку била веома успешна за наше спортисте, а умногоме је томе допринела значајна подршка општине – каже Александар Андрић, генерални секретар Спортског савеза “Дрина”.

Спортски савез пружа подршку и развоју школског спорта, а циљ је да се обезбеде одговарајући услови за извођење наставе, као и да се млади подстакну да се баве спортом. У основним школама у Брасини и Великој Реци постављени су нови голови на школски игралиштима, док су у основној школи у Малом Зворнику подељене одбојкашке, кошаркашке, фудбалске лопте.

– И наредне године наставићемо да помажемо спортске клубове, као и да подстичемо развој школског спорта. Набавићемо неколико кошаркашких табли од плексигласа које ће на пролеће бити постављене на кошаркашком игралишту испред ОШ “Бранко Радичевић” у Малом Зворнику. Клубовима ће и у наредној години за њихове активности, у складу са програмима рада које су поднели, бити подељено 14,9 милиона динара. Планова има доста и надам се да ћемо их успешно реализовати. Посебну пажњу посветићемо замени дотрајале спортске инфраструктуре у школама – поручује Андрић.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Године

АК ЈУНИОР, КРУПАЊ – Медаље на сваком такмичењу

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )