ПОДСЕЋАЊЕ ИЗ ЈП ‘’ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА’’ – Заштитите водомере

Метеоролози су најавили да од сутра стиже захлађење, а из ЈП “Водовод и канализација” подсећају потрошаче који имају викендице, или куће у којима не бораве током зимских месеци да би требало да испразне водоводне инсталације како би избегли евентуалну штету. Вишедневне ниске температуре могу довести до смрзавања воде у инсталацијама и њиховог пуцања, па је, како би се то избегло, потребно на време испразнити мрежу. Неопходно је затворити вентил на водоводним инсталацијама којима се снабдевају и издвојени објекти који се не греју (чесме, гараже, шупе…), а водомерна склоништа треба да буду обезбеђена одговарајућим поклопцем и потпуно исушена.

– У објектима које током зимских месеци не користе често грађани треба да заштите своје водомере и евентуално привремено искључе воду, како би спречили могућу хаварију и оштећење унутрашњих водоводних инсталација. Тако ће избећи непотребну штету која настаје, а приликом пуцања инсталације и изливање велике количине воде, што им прави високе рачуне и непотребне трошкове. Потрошачи имају опцију да нам се обрате и уз плаћање таксе од 1.800 динара током зимских месеци буду привремено искључени са водоводне мреже. Када желе, биће поново прикључени, а враћање наших потрошача на мрежу је бесплатно – казао је директор предузећа Жељко Марјановић за портал ЛН подсећајући да лозничка водоводна мрежа спада у ред већих у Србији и да има око 33.000 водомера.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Бунар

ФК СТОЛИЦЕ, КРУПАЊ – После трогодишње паузе, организују Божићни турнир

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )