ГРАДСКО ВЕЋЕ – Буџет већи од четири милијарде динара

Одлука о буџету града Лознице за 2023. годину, као и програми пословања јавних предузећа, установа и организација на територији града за предстојећу годину утврђени су на седници Градског већа којом је председавао градоначелник Видоје Петровић, саопштено је данас из градске управе. Како је наведено, овим предлогом буџет града за 2023. је утврђен у висини од четири милијарде и 248 милиона динара што је највиши износ планираних прихода до сада, а он је ”развојан, инвестициони, реалан и остварив.”

– Посебан квалитет у новом буџету даје опредељење да ће из њега бити финансирана 33 капитална пројекта што је 27,5 одсто од укупно планираних расхода, готово, трећи део. Наставља се инвестициони циклус на парковском уређењу Лагатора и семафорској сигнализацији још три градске раскрснице. Планирана је изградња јавног тоалета у Бањи Ковиљачи и реконструкција фонтане у центру парка, платформе за параглајдере на Гучеву, као и велика обнова сутерена Установе за физичку културу ”Лагатор”, зграде Саобраћајне полиције и проширења капацитета Болничког потока  до ушћа у Жеравију. Део средстава биће усмерен кроз капиталне субвенције за унапређивање рада у јавним предузећима, кроз нове пројекте и набавку нове опреме и средстава што је око 97,8 милиона динара – речено је на заседању Градског већа.

Све то упућује на закључак, стоји у данашњем саопштењу, да се из нацрта и предлога одлуке о новом буџету града, уз ”постојећи домаћински однос и већ сада видљив,  посве креативан и друштвено одговоран приступ потребама грађана, кроз нове садржаје, у Лозницу улаже и са централног нивоа државе и из фондова Европске уније”.

– Лозница, као никада раније,  има пуну подршку председника и Владе Србије да настави свој пут развоја, а воља народа путоказ  је за сваки наш рад, тако да су и ове године у буџету планирана средства за реализацију пројеката које су грађани предложили – истакао је градоначелник.

Нова седница Скупштина града Лознице заказана је за петак,  16. децембар, у 10 часова.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…


БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА – Сексуална експлоатација је најчешћа

ОСНОВНИ СУД У ЛОЗНИЦИ – Децембар, месец борбе против насиља

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Žika 1 year

    Хоће ли бити који динар за бициклистичку стазу до Тршића и Бање? Ње се сетите пред сваке изборе и заборавите на обећање чим прођу избори. Хвалите се да пара имате али бициклистичка стаза је мртво слово на папиру.

  • Disqus (0 )