МУП СРБИЈЕ – За воланом 57.000 алкохолисаних возача

Међународну акцију појачане контроле саобраћаја усмерену на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци. саобраћајна полиција ће спроводити од сутра до недеље (од 5. до 11. децембра).

Како је саопштило Министарство унутрашњих послова (МУП), током акције која се истовремено спроводи у 30 европских земаља чланица Mреже саобраћајних полиција Европе, саобраћајна полиција у Србији сваког дана ће ангажовати све расположиве алкометарске уређаје, као и уређаје за контролу присуства психоактивних супстанци у организму.

Од почетка 2022. године, због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 57.100 возача, што је за 11.000 више у односу на прошлу, а чак 10.580 возача задржано је на трежњењу у службеним просторијама јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму, наводи се у саопштењу. У истом периоду, у службеним просторијама задржано 2.330 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци, што је за 1.000 више у односу на исти период прошле године, саопштио је данас МУП.

Министарство унутрашњих послова поводом предстојећих слава и празника, апелује на све грађане да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја на путевима.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВОЗИ ПАЖЉИВО, НЕКО ТЕ ВОЛИ – Две секунде могу бити кобне

ТРИБИНА У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ – Превенцији посветити пажњу

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )