У ЉУБОВИЈИ – Ускоро фабрика обуће

Председник општине Љубовија Милан Јовановић и начелник општинске управе Мирослав Ненадовић разговарали су са Педром Ховеном, власником компаније из Шпаније, која планира да отвори фабрику за производњу обуће у Љубовији. Разговарало се о детаљима будуће сарадње, а Ховен је истакао да је задовољан разговорима и условима које је понудила Општина Љубовија. Јовановић је изразио наду да ће врло брзо доши до коначног договора и потписивања уговора о сарадњи.

This poll is no longer accepting votes

Какав ће бити исход вечерашње утакмице?
×

–  Надам се да ћемо у наредном периоду озваничити сарадњу потписивањем уговора на обострано задовољство. Отварањем новог погона побољшаће се стандард становништва у нашој општини, смањићемо незапосленост, људи ће имати прилику да раде, а жеља свих нас је да Љубовија буде боље место за живот – рекао је он.

Ховен је представио своју компанију, мрежу сарадника широм света и нагласио да су спремни да у врло кратком року покрену производњу у Љубовији.

 – Наша компанија производи обућу за највеће дистрибутере широм света. Први и највећи клијент је “Индитекс” група, а ту су и “Зара”, “Масимо Дјути”, “Страдиваријус”, “Асос”, “Заландо” и други. Имамо купце широм света – у Јапану, Кини, Америци, Европи. Робу за њих производимо у Индији, Кини, Шпанији, мањи део у Румунији, а имамо производњу и у Србији – рекао је Ховен.

Планирано је да, када се фабрика отвори, буде запослено 50-60 радника, а у року од три месеца тај број би се повећао на 100-120. Очекује се да фабрика обуће у Љубовији почне да ради у првој половини јануара наредне године.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )