У ВУКОВОЈ ЗАДУЖБИНИ – Захвалница Драги Симићу

Академски сликар Драго Симић, запослен у Центру за културу „Вук Караџић“, добитник је захвалнице за допринос у остваривању програма Вукове задужбине. Признање му је уручено прекјуче у Београду на заједничкој седници Скупштине и Савета ове институције у чијем раду је учествовао и лознички Центар за културу.

Скуп којем су присуствовали бројни задужбинари из земље, иностранства и пријатељи, организован је у свечаној сали Народне библиотеке Србије, анализиран је програм и извештај о раду, представљени огранци, а после уводне речи професора др Бошка Сувајџића, председника Скупштине Вукове задужбине, учесницима се обратио и академик Светислав Божић. Уследило је уручење признања.

Вукова задужбина је основана 1987. године, поводом обележавања 200. годишњице рођења Вука Караџића, с циљем да трајно обележава име и дело овог великана и подстиче развој наше културе у духу вуковских традиција. Споразум о њеном оснивању потписали су Српска академија наука и уметности, Скупштина Србије, универзитети у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Приштини и Нишу, Матица српска, Матица Срба и исељеника Србије, Културно-просветна заједница Србије, Скупштина општине Лозница, ИП „Просвета“ у Београду и Удружење књижевника Србије.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )