КОНАЧНА РАНГ-ЛИСТА ЗА ТРИ КОНКУРСА –  Највише пријава за инсталације

Надлежна Комисија је после три јавна конкурса, које је Град Лозница расписао 28. септембра, за избор пројеката за бесповратно суфинансирање активности одржавања и унапређивања својстава зграда данас објавила коначну ранг-листу стамбених заједница које су доставиле комплетну документацију.

Према речима градског менаџера Дејана Сталовића, у питању су били конкурси за инвестиционо одржавање кровова, инсталација (електроинсталације, интерфон, увођење видео-надзора, замена улазних врата, столарије и браварије), уређаја и опреме (разне пумпе, поправка или куповина лифта), а од 105 пријава 81 је валидна.

– За уређаје и опрему имамо 26 валидних пријава и једну некомплетну, за кровове 17 валидних и десет некомплетних, а када су у питању инсталације, 38 је валидних и 13 непотпуних. У овом тренутку, ако све стамбене заједнице остану при жељи да потпишемо уговоре кад се стекну услови, то можемо учинити са свима за уређаје и инсталације док за кровове од 17 исправних пријава уговоре ћемо моћи да потпишемо са седам прворангираних. За сва три конкурса планирана су по три и по милиона динара, учешће локалне самоуправе у једном пројекту је до 50 одсто, а у то се за кровове, који су скупља инвестиција, уклапа првих седам рангираних стамбених заједница. Иначе, овога пута могле су конкурисати стамбене заједнице са територије целог Града Лознице – казао је Сталовић данас за портал ЛН.

Он је прецизирао да ће после прве наредне седнице Градског већа бити усвојена коначна ранг-листа и после тога следи потписивање уговора и њихова реализација.

– Од 105 валидних пријава сигурно ћемо са 70 стамбених заједница закључити уговоре, што је велики проценат и ова мера локалне самоуправе је наишла на одобравање. Имали смо задовљавајућу заинтересованост управника зграда, односно станара и сав новац за ове конкурсе биће утрошен – казао је он.

У Лозници је ово трећи узастопни овакав конкурс. Уговори су 2020. склопљени са тридесет и једном, а лани са 55 стамбених заједница док ће их ове године бити још више. Овим мерама градска управа помаже грађанима смањивањем њихових трошкова у набавци енергената, а уједно се доприноси да град буде безбеднији, чистији, лепши и подиже се квалитет живота.

Иначе, на линку – http://www.loznica.rs/OpstinaLoznica-Konkursi-i-javni-pozivi—Grad-Loznica,-teku%C4%87a-godina_4299_ могуће је видети коначну ранг-листу за сва три конкурса.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КАРАТЕ: ”АРЕНА КУП” – Вукашиновићу злато

ПИОНИРСКА СЕЛЕКЦИЈА ФК ЛОЗНИЦА – Заједништво, рецепт за успех

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Stanar sps 1 year

    Sto su odbivene ostale stampede zgrade?
    Shasta se price, zipa loma

  • Disqus (0 )