ИЗЛОЖБА ЛИКОВНE ГРУПE „Н8“ – Спојили слику, реч и песму

У Галерији „Мина Караџић“, синоћ је отворена је изложба слика чланова ликовне групе „Н8“, која делује при КУД „Караџић“ као секција још од 1974. године. Изложено је деветнаест слика и једна инсталација, а сликари су користили различите ликовне технике, од акварела, преко акрила и уља на платну, до мозаика.

– Пред публиком су слике наших десетак чланова који су стварали у протеклој години и ово је прилика да прикажу своја дела рађена у приватним атељеима или на различитим ликовним колонијама. Ово нам је прва изложба од почетка године, која је у склопу редовног програма КУД „Караџић“, а због ковида-19 нисмо излагали више од годину дана. Тренутно секција има шеснаест активних чланова, али настојимо да је подмаладимо па смо расписали и конкурс за пријем нових чланова. Младе снаге су нам увек добро дошле и ми се надамо да ће их бити све више – рекао је Станоје Тешић председник ликовне групе „Н8“.

На отварању изложбе музичку подршку дале су вокалне солисткиње Сања Маврак и Александра Антонић, чланице групе певача, као и песникиње Зорка Тошић и Невена Кокановић, чланице књижевног клуба.

Ликовна група „Н8“ носи име по скраћеници „непознатих осам“, колико је заљубљеника у сликарство учествовало у њеном оснивању. Кроз секцију је за 46 година прошло више од педесет уметника, а најновијом изложбом потрудили су се, како кажу, да споје слику, реч и песму, како и доликојуе овајкој манифестацији.

С. П.

ПРОЧИТАЈ И…


ДРУШТВО

ПЛАН РАЗВОЈА ДО 2030. ГОДИНЕ – Лозница међу одабранима

У СУСРЕТ НОВОМ БУЏЕТУ – Трошити новац на најбољи начин

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )