У ГРАДСКОМ БИОСКОПУ – Стижу „Дечак делфин” и „Вера“

У биоскопу Центра за културу „Вук Караџић“, у четврта су на репертоару два филма. Први је „Дечак делфин“, остварење намењено млађој публици, које је режирао Мохамед Кејрандиш. После пада авиона у море, делфин Данило спасава малог дечака из побеснелих таласа и од тада, пријатељи, скоро браћа, безбрижно одрастају заједно у чаробним морским дубинама. Све док једног дана мир њиховог радосног малог света не уништи зла хоботница. Филм је синхронизован на српски језик а пројекцијe су у четвртак и петак од четири сата поподне.

Домаћи филм „Вера” инспирисан је истинитом причом о Вери Пешић, шпијунки из времена Другог светског рата, коју су неки назвали српска Мата Хари. У лавиринту шпијунских игара на Балкану од  Беча до Цариграда, Вера Пешић опстаје међу југословенским, немачким и британским шпијунима са двоструким и троструким агендама, сама, без идеологије, али одлучна да се бори и преживи. Паралелно са акционом, шпијунском линијом радње, фокус филма је на Вериној интимној, психолошкој драми у контексту тајне њеног порекла, која формира њене односе са мушкарцима у приватном животу и у шпијунској каријери. Вера живи са својом унутрашњом драмом неприпадања која јој у ствари помаже да од збуњене девојке из провинције постане врхунска шпијунка која заводи мушкарце и манипулише њима, никада не дозвољавајући да постане њихов плен. У филму глуме Јована Стиљковић, Петар Зекавица, Никола Којо, Бојан Жировић, Александар Срећковић Кубура, Виктор Савић, Вук Костић, Анита Манчић, Тихомир Станић, Небојша Дугалић и други, а режисер је Недељко Ковачић. Пројекције су у четвртак и петак од шест и пола девет увече. Цена улазнице је 350 динара.

ПРОЧИТАЈ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )