СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ – Велике награде и велики планови

СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ – Велике награде и велики планови

– Специјална болница за рехабилитацију „Бања Ковиљача“ је од 2016. до 2019. године стално унапређивала своје пословање, повећавала број запослених, број пацијената као и број услуга које је пружала и освајала редом све награде у својој области. Пре три године добила је титулу апсолутног шампиона квалитета у јавном сектору Србије оставивши иза себе много веће компаније. Ове године смо се окушали за „Оскар квалитета“, у најужој конкуренцији биле су четири јаке фирме, а међу њима нашла се и једна здравствена установа – Специјална болница. Однели смо две награде, једну за цео колектив и једну за лидера установе  с обзиром на то да је ове године уведена новина да се оцењују и лидери установа које уђу у најужи избор и за фирме које добију више до 750 поена. Поносан сам на цео свој тим, на оно што смо урадили у датим условима – рекао је прим. др Александар Јокић, директор Специјалне болнице на данашњој конференцији за новинаре.

Како је рекао, два пута је прекидан редовни рад, два пута је установа била затварана, почињала је да ради од нуле и била кредитно задужена. Све су то успели да преброде и да данас почетком новембра, буду попуњенији него икада.

– Интересовање је изузетно велико, квалитет услуга које пружамо и поред пандемије и финансијске кризе која је снашла све па и нас, није пао, остали смо на нивоу. То све зависи од људи са којима имам прилику и част да радим. Обе ове награде су резултат рада целог колектива – рекао је Јокић.

Момчило Вуксановић, председник Управног одбора ове установе, истакао је да колектив не може ништа да уради сам, ако нема потпуну подршку свих важних институција у држави и подсетио, да Специјална болница седамдесет одсто средстава остварује сопственим радом са чиме мало установа може да се подичи.

– Први човек ове установе често каже да награде нису најважније. Јесу, важне су, јер показују да и неко ван колектива цени њихов рад. Надам се да ће у наредном периоду имати овакве и још боље резултате и добијати награде. За сада треба тражити нове пословне партнере,  прве адресе су Швајцарка и Немачка – истакао је Вуксановић.

Говорећи о плановима, Јокић је рекао да је стигао позив за учешће на конференцији у Швајцарској у наредних десетак дана и да су већ почели преговори са немачким партнерима. Подсетио је да су још пре три-четири године, на иницијативу Министарства здравља, болницу обишли представници установа из Немачке које се баве бањским туризмом и да очекују њихове даље кораке. Аустријанци су на пролеће најавили долазак у бању, а разговарало се и о проширењу сарадње,

– Наш највећи проблем у овом моменту је што немамо слободног места, те је стога ту и позив и молба ресорном министарству и Влади Србије да држава помогне јер ми даље не можемо сами. У плану за реновирање имамо доста смештајних капацитета, виле „Босна“ и „Ковиљача“, велнес хотел у којем је започето реновирање, ако са тим кренемо убрзано могли бисмо да обезбедимо педесетак до сто нових места – истакао је Јокић.

Како је рекао, Специјалну болницу током лета посетили су наши људи из Лос Анђелеса који тамо живе и раде, баве се велнес туризмом и имају велики број богатих клијената из целог света који су желели да дођу и виде велнес центар у Бањи Ковиљачи.

– Све што су видели њима је одговарало, наша цена је десет пута мања од оне коју тамо плаћају. Мислим да је „Бања Ковиљача“ на добром путу да прошири капацитете, да упосли још младих људи и у здравственом сектору и у пратећим областима, тако да ћемо се ми у наредним деценијама бавити здравственим туризмом, али високе класе. Ми то можемо – истакао је Јокић

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )