У ЉУБОВИЈИ – Одржан “Азбуковачки базар”

У оквиру Митровданског вашара од 2019. године Туристичка организација општине Љубовија (ТОЉ)  организује “Азбуковачки базар”. Ове године вашар је одржан у улици Војводе Мишића и окупио је велики број излагача из Љубовије и околине, али и из других крајева наше земље.

– После паузе због коронавируса, за Митровдан је организован традиционални вашар који је окупио велики број излагача и био веома посећен. Сигурно је био један од најбољих последњих година. Било је више од стотину излагача и продаваца различите врсте робе. Туристчка организација је приредила представљање пољопривредних производа у оквиру “Азбуковачког базара”. Дошли су излагачи из целе Србије – Александровца, Руме, Котешице, Голочела, Коцељеве и других места. Велики број био је из нашег краја. Нудили су пољопривредне и  прехрамбене производе. Лепо време допринело је да посета буде велика, а посебно радује што је вели број посетилаца стигао из Републике Српске.  Наша организација је имала свој изложбени штанд како бисмо им скренули пажњу на неке од наших манифестација – каже Јелена Тешић, директорица ТОЉ.

Она истиче да је циљ “Азбуковачког базара” да обогати туристичку понуду, да  вашар остане традиционалан и да се посетиоцима представе нови садржаји. Подсећа да током целе године имају промотивне активности како би на најбољи начин представили туристичку понуду Азбуковице. 

– У току овог месеца расписаћемо конкурс за избор најлепше туристичке фотографије са нашег подручја. Конкурс ће трајати месец дана, а сви заинтересовани могу слати своје фотографије на адресу е-поште ТОЉ. Комисија ће одабрати три најлепше фотографије чије ауторе ћемо наградити. Почетком наредне године организоваћемо традиционално пливање за Богојављенски крст – најављује Тешићева.

Подсећа да туристичка сезона у Азбуковици траје током целе године и да је овогодишња била успешна.

 – Сезона је због лепог време била дужа. Била је изузетна посећеност током септембра и октобра. Угоститељски објекти који су смештени поред Дрине били су пуни туриста тако да су и угоститељи задовољни. Томе је допринела у подршка владе у виду ваучера. То је много значило и  туристима и туристичким радницима. Задовољни смо како је протекла цела туристичка сезона – истиче Јелена Тешић.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )