НА 48. „ВУКОВИМ ЛАСТАРИМА“ – Прва награда у Нови Сад

У Галерији „Мина Караџић“ синоћ су уручене награде најуспешнијим песницима, учесницима 48. литератног конкурса „Вукови ластари“, који расписује књижевни клуб КУД „Караџић“ поводом Митровдана и дана Вуковог рођења.

Према одлуци жирија, у чијем саставу су били Невена Митровић, професорка српског језика и песници Светлана Гајић и Драган Марковић, прва награда за необјављену песму „Савијање пчела“, уручена је Саши Нишавићу из Новог Сада. Друга награда припала је Слађани Ристић из Београда за песму „Истина у крошњи дрвета“, а трећа Николини Ковачевић из Никшића за песму „Наследство“. Жири је уручио и похвале за песме „Више од бола“ Душана Мијајловића Адског из Ниша и „Молитва ковиљског Дамаскина“ Јасне Миленовић из Сремске Каменице. Награду „Стојан Степановић“ добила је Жељка Митровић из Сремске Митровице за циклус песама „Ходачи, сенке“, а похвала је додељена и за циклус „Надлетачи“, ауторке Марије Лазаревић из Лознице.

– Ова манифестација, односно сабор песника, била је једна од успешнијих и у време бивше Југославије, а последњих деценија опстаје захваљујући добром одзиву заинтересованих песника који знају за традицију „Вукових ластара“. На конкурс је пристигло стотинак радова из Србије, Црне Горе и Републике Српске, тако да је жири имао тежак задатак. Надамо се да ће и следеће године одзив бити још бољи а да ће награде освојити нови ствараоци, поштоваоци дела Вука Караџића – поручио је књижевник Љубомир Ћорилић, један од покретача манифестације.

С. П.

ПРОЧИТАЈ И…

ПРВИ АНСАМБЛ КУД „КАРАЏИЋ“ – Отпутовали у Литванију

КОНКУРС ЗА ПЕСНИКЕ – У сусрет Светом Трифуну

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )