48. „ВУКОВИ ЛАСТАРИ“ – Награде песницима

Новосађанин Саша Нишавићдобитник је прве награде за необјављену песму „Савијање пчела“ на 48. литерарном конкурсу „Вукови ластари“, који организује књижевни клуб КУД „Караџић“. Друга награда додељена је Слађани Ристић из Београда за песму „Истина у крошњи дрвета“, а трећа Николини Ковачевић из Никшића за песму „Наследство“.

Жири у чијем саставу су били Невена Митровић, професорица српског језика, и песници Светлана Гајић и Драган Марковић похвалили су песме „Више од бола“ Душана Мијајловића Адског из Ниша и „Молитва ковиљског Дамаскина“ Јасне Миленовић из Сремске Каменице. Посебну награду „Стојан Степановић“ добила је Жељка Митровић из Сремске Митровице за циклус песама „Ходачи, сенке“, а жири је похвалио и циклус „Надлетачи“, ауторке Марије Лазаревић из Лознице.

На конкурс „Вукови ластари“ пристигло је стотинак радова из Србије, Црне Горе и Републике Српске, а најуспешнијим ауторима награде ће бити уручене сутра у Галерији „Мина Караџић“од пола осам увече. Поред награђених, своје стихове казиваће и песници из јадарског краја.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )