МАЛИ ЗВОРНИК – Спортски савез подршка младим спортистима

Спортски савез „Дрина“ велика је подршка свим спортским клубовима у малозворничкој општини, а посебну пажњу поклања младим спортистима. Жеља је да се што више младих, од најранијег узраста, укључи у спортске активности, пре свега због здравља, али и социјализације с обзиром на то да у клубовима дечаци и девојчице упознају нове другаре, стичу пријатеље, путују у друга места са својим екипама, друже се, али и навикавају да на прави начин доживљавају победе и неуспехе на такмичењима.  Посебно место у раду савеза заузима школски спорт јер се деца у школама, најчешће, по први пут упознају са неким спортом, а касније многи од њих остају активни у спорту. Недавно је општински спортски савез поклонио основној школи у Великој Реци голове и мреже, а пре тога је нове голове и мреже добила и основна школа у Брасини.

 – За ОШ „Бранко Радичевић“ у Малом Зворнику набавили смо фудбалске и одбојкашке лопте на позив родитеља ученика који похађају ову школу. Нашем савезу и локалној самоуправи веома је важно да се развија школски спорт и да млади добију прилику да се баве спортом у неком од наших седамнаест клубова. Најважније је да они имају добре услове у школама за наставу физичког васпитања и спортске активности. Наставићемо и даље да помажемо развој школског спорта набавком неопходне опреме. На пролеће планирамо да на игралишту ОШ „Браћа Рибар“ у Доњој Борини поставимо нове голове и мреже. На овај начин помажемо ученицима, али и професорима да бољим условима обављају наставу физичког васпитања. Као и спортски клубови и школе у нашем Савезу имају поузданог партнера. Наравно, ништа не бисмо могли учинити без огромне подршке локалне самоуправе коју имамо. Наставићемо и даље да помажемо. Нека дечји осмех буде мерило успешности нашег рада – поручује Александар Андрић, генерални секретар Спортског савеза „Дрина“.

В. Ст.

Фото: Спортски савез „Дрина“

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ЉУБОВИЈИ – Одржан петнаести „Ђачки планински маратон“

КАРАТЕ: ”ЗВОРНИК ОПЕН 2022” – Осам златних медаља

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )