ПОСЛЕ СКОРО СЕДАМ ГОДИНА – Лознички СПС има председника

ПОСЛЕ СКОРО СЕДАМ ГОДИНА – Лознички СПС има председника

Милутин Баштовановић

На Изборној конференцији Социјалистичке партије Србије (СПС) у Лозници вечерас је изабрано ново руководство Градског одбора, прво после више од шест и по година. У фебруару 2016. године председник СП Ивица Дачић донео је одлуку о распуштању овдашњег Градског одбора СПС и формирању привременог органа који је до сада, у различитим саставима, управљао странком у Лозници.

За председника ГО СПС изабран је једногласно Милутин Баштовановић, а и за све остале одлуке на конференцији гласали су сви присутни делегати.

Милутин Баштовановић и Ђорђе Милићевић, министар без портфеља у Влади Србије и потпредседник Главног одбора СПС

– Драго ми је што су социјалисти били уједињени и што су указали поверење новом руководству на челу са мном. Сигуран сам да ћемо то поверење умети да ценимо и да га искористимо за већи напредак наше партије и на следећим изборима и у руковођењу странком. Покушаћемо више младих да учланимо, али се не одричемо наших старих социјалиста. СПС у својим редовима има доста пензионера и људи који воле нашу партију и у најтежим тренуцима нису хтели да изађу, већ су остали верни идеји која нас окупља. Са новим младим људима ојачаћемо партију и заузети место које нам припада – рекао је Баштовановић по избору за првог човека СПС у Лозници.

Он је навео и да ће ново руководство покренути акције којима ће покушати да поврати поверење грађана изгубљено у протеклом периоду и нагласио да не сматра да је привремени орган радио против интереса партије. Нагласио је и да ГО СПС има велику подршку Ивице Дачића, председника СПС, као и целокупног руководства партије тако да је уверен да ће нови Градски одбор успети да направи ”бољу и здравију организацију како за партију тако и за град”.

На Изборној конференцији изабрана су и 43 члана ГО, 17 чланова Извршног одбора и 29 делегата за Конгрес СПС који ће бити одржан у децембру. ГО СПС у Лозници предложио је Ивицу Дачића за председника партије.

Конференцији је присуствовао и Ђорђе Милићевић, министар без портфеља у Влади Србије и потпредседник Главног одбора СПС.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУТСАЛ: ЛИГА ШАМПИОНА – Лозница међу 16 најбољих у Европи

ЕТИЧКО ИЗВЕШТАВАЊЕ О НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА (3) – Извештавање боље, али не и добро

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )