ОБНОВА БАЊСКИХ КАПИЈА И ЧЕСАМА – Ускоро у новом сјају

ОБНОВА БАЊСКИХ КАПИЈА И ЧЕСАМА – Ускоро у новом сјају

Јавна набавка за обнову три капије у парку у Бањи Ковиљачи и бањских чесама, као и изградњу музичког павиљона завршава се у понедељак, за када је заказано и отварање пристиглих понуда. Потом ће бити изабрано и ко ће радити на овим пословима који ће бити извођени под надзором Завода за заштиту споменика. Јавну набавку расписала је Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) чија директорица Снежана Перић каже да сваке године конкуришу код ресорног министарства на конкурсима за манифестације и промоције и за инфраструктурне пројекте.

– Фестивал ”Лила-Ло” сваке године добија подршку, а ове су нам одобрена средства за пројекте санације три капије на улазима у бањски парк и шест бањских чесама, као и за изградњу музичког павиљона. То ће имати велики значај за наш туризам. Ми смо јако озбиљни када конкуришемо и то чинимо само са пројектима који имају потпуну пратећу документацију. ТОГЛ ће у финансирању радова учествовати са 20 одсто. У питању су јако захтевни радови јер су то заштићени објекти и потребан је надзор Завода за заштиту споменика. Очекујемо да ће радови бити завршени до пролећа тако да првомајске празнике дочекамо са старим објектима у новом сјају – наводи Перићева.

Процењена вредност радова је нешто виша од 4,24 милиона динара.

Бања Ковиљача добиће у догледно време још један објекат битан за туризам – визиторски центар, односно ”кућу културе и туризма” у Дому Стаке Пејић.

Јавна набавка за реконструкцију и адаптацију овог објекта завршена је, а од четири понуђача најповољнија је била понуда ИТМ ВП д. о. о. из Велике Плане која ће посао обавити за 8,188 милиона динара.

– То је јако озбиљан пројекат, добио га је Град у оквиру пројекта ”Градови у фокусу”, и он ће се реализовати нешто дуже, а замисао је да то буде модеран визиторски центар какав још увек нико нема, бар не на простору западне Србије – каже директорица ТОГЛ.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОБНОВА ЧЕСАМА У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Од тога се није одустало

ФУТСАЛ: ЛИГА ШАМПИОНА – Пао и Араз

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )