УГИНУЛА РИБА У ДРИНИ – Узрок непознат, штета велика

Фото: Брано Гајић

Информацију да је од четвртка на Дрини низводно од Малог Зворника ка Лозници примећена угинула риба потврдио је јутрос Драгослав Полић, председник ГОСР “Дрина” Лозница, за портал ЛН.

– Очито је реч о изливању отрова од којих прво страдају рибе дна, као што је мрена. Водостај Дрине је већ неколико дана мали и због велике концентрације отрова дошло је до помора рибе. Чуо сам да је, по наводима једног риболовца, до изливања дошло из фирме са леве обале. Обавештена је полиција која је реаговала, корисник ”Kasini fišinga” које управља рибарским подручјем, ресорно министарство које, према мојим сазнајима још увек  није послало инспектора нити су узети узорци угинуле рибе за анaлизу да се утврди разлог угинућа, односно врста испуштеног отрова, а ради се на подизању оптужнице од стране јавног тужиоца – казао је Полић.

Зоран Опачић из ГОСР “Дрина”, каже да су рибочувари о угинулој риби одмах обавестили надлежне чија реакција се још увек очекује.

– Угинула риба нађена је и у Брањеву, где је наша такмичарска стаза. Немамо процену количине, али свакако да је почињена велика штета – рекао је он.

Иначе, сумња се да је узрок помора рибе у Дрини загађивач из Републике Српске, али нема званичне потврде. Подсетимо, пре две године дошло је до тровања рибе у реци Јадар, али је јавност остала ускраћена за информацију како је до тога дошло и ко је одговоран. 

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Расадник

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ – Јачање волонтерских сервиса

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )