СЦЕНА: ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ – Поезија „иза свих тишина“

У Библиотеци Вуковог завчаја синоћ је гостовала Сања Трифуновић Хибловић која је представила своју нову збирку песама „Иза свих тишинâ“. Са гошћом је разговарала Мирјана Пејак, директорка лозничке библиотеке, а о ауторкином стваралаштву говорила је и књижевница Чедна Радиновић Лукић Лалић, рецензенткиња књиге.

– Поезију волим, читам и одувек пишем. То је било увек моје лично уживање и потреба. Поезија је саткана од живе, горуће емоције. У само неколико редова може да стане читав свет. Поезију пишем управо зато што кроз њу комуницирам првенствено са собом. Она је постала део моје свакодневице и посебан начин да из себе извучем све оно што знам, оно што не разумем, што ме тишти, али и оно чему се радујем. Кроз поезију много тога учим. Враћа ме природи, а одвраћа од хаоса у коме живимо. Враћа ме љубави, а одвраћа од свега што то није. Волим да се играм речима, оне су мој алат да објасним необјашњиво и уроним у дубину душе, не само своје, већ у све душе које тихо шапућу и имају шта да испричају. Поезија је моја велика страст, љубав и покретач – поручила је ауторка.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

АКЦИЈА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ – Појачана контрола

ЕТИЧКО ИЗВЕШТАВАЊЕ О НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА (1) – Више од 200 хитних мера годишње

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )