ГРАДСКО ВЕЋЕ – Веће пуњење буџета

На заседању Градског већа у Лозници којим је председавао градоначелник Видоје Петровић разматрана је информација о шестомесечном извршењу буџета града у овој години. У поређењу са протеклом годином, пуњење буџета је кроз приходну страну било веће, како  у првих шест, тако и у првих девет месеци, што према очекивањима из Одељења за финансије и локалну пореску администрацију подразумева још једну успешну пословну годину са реализацијом изнад 90 одсто, саопштено је данас из градске управе.

– Планирани буџетски приходи у првом полугодишту  били су већи за 14 одсто него у истом периоду прошле године. Тенденција раста настављена је и у јулу, августу и септембру и то кроз порез на плате, што је најбоља потврда да се увећава број запослених у Лозници.  Град је и ове године кроз расходну страну испунио обавезе према свим корисницима буџетских средстава, али на пола године само до 50 одсто, што је од посебног значаја за даље функционисање кроз инвестициону политику и у другим областима друштвеног живота. Сви рачуни по питању материјалних трошкова су намирени, као и за градске награде најбољим ученицима и студентима, подстицаје наталитету, кроз обавезе према месним заједницама и спортским клубовима – речено је на заседању Градског већа.

У сусрет заседању градске Скупштине на разматрању је било више решења и одлука, међу којима је одлука о формирању јединица цивилне заштите за територију Града Лознице, именовању радних тела за израду Плана развоја града од 2024. до 2030. године, а  размотрени су и одобрени финансијски захтеви за шест месних заједница и четири спортска клуба.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЕТИЧКО ИЗВЕШТАВАЊЕ О НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА (1) – Више од 200 хитних мера годишње

ЈКП “ТОПЛАНА” – Грејање од суботе

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )