НА ОБДАНИШТУ У ЛОЗНИЧКОМ ПОЉУ – Радови у завршној фази

Средином септембра прошле године камен темељац новог обданишта у Лозничком Пољу положио је први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић заједно са градоначелником Лознице Видојем Петровићем, а данас се ту налази модеран објекат који до краја месеца треба да буде завршен.

Градилиште је данас обишао помоћник градоначелника Љубинко Ђокић који каже да је ресорно министарство издвојило 146 милиона динара, не рачунајући новац који ће бити утрошен за опремање објекта, што такође финансира држава, док је Град Лозница обезбедио пројектно-техничку документацију, земљиште и свеукупну неопходну инфраструктуру. Он је подсетио да Предшколска установа ‘’Бамби’’ има пет објеката на подручју града, по један у Бањи Ковиљачи и Лешници као и више од 30 простора за боравак малишана на сеоском подручју, али то није довољно и уз подршку државе гради се ново обданиште.

– Завршетком ‘’Чаролије’’ на Лагатору мислили смо да ће нестати листе чекања за упис у обданиште, али то се није догодило, па чак ни пре три године када смо надоградили објекат ”Бамби’’ код Музичке школе. Данас имамо 320 малишана који чекају место у вртићу. Зато смо уз подршку државе почели градњу овог модерног објекта који у приземљу има једну вишенаменску просторију за дечје радионице и приредбе, пет соба, простор за васпитаче, лекарску ординацију, дистрибутивну кухињу, на спрату је седам просторија, све урађено по стандардима. Овде предстоји партерно уређење дворишта са пратећим мобилијаром, остаје још да ресорно министарство опреми објекат, по њиховим изјавама довољно им је за то око две недеље, тако да ће ово бити једно од бољих обданишта у Србији – казао је Ђокић.

Грађевински инжењер и шеф градилишта Ивица Стојановић прецизирао је да се тренутно ради на партерном уређењу, за неколико дана биће готови паркинзи, саобраћајнице и уређење игралишта.

– Унутар објекта у току су завршни радови, кречење и керамика се завршавају до викенда, измонтиране су све електроинсталације,  и очекује се  да до краја месеца буде све готово – рекао је он.

Ново обданиште од 1.640 квадратних метара имаће 270 места.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГРАДСКО ВЕЋЕ – У складу са законом

У НЕДЕЉУ У БАЊСКОМ ПАРКУ – Јубиларна изложба гљива

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )