НАШИ СМО – Реприза

Све више схватам људе који кажу да не гледају телевизију, да немају времена за губљење и таложење килограма јер се уз ТВ програм грицка чипс, семенке, колачи, једу вечерње палачинке. Неки чак изјављују да имају ТВ апарат али га прекрију ћебетом или неким интересантним прекривачем, ако се налази на зиду, може да се окачи и нека лепа слика.

Ономе ко држи до себе и свог менталног здравља, много смета оно што се приказује, најгоре је у летњем периоду, када реприза сустиже репризу. Као да лети сви идемо негде на одмор, море, бању, планине па пошто нико није код куће, што не би одговорни људи из “кутије” штанцовали репризе. У томе предњачи РТС којем плаћамо претплату на рачуну за утрошену струју за сваки струјомер који имамо, али ту су и други емитери који су, и поред тровања нације разноликим ријалити програмима, опет добили националну фреквенцију. Па тако, ако на једној ТВ станици нисте гледали репризу “Јужног ветра”, на располагању вам је (филм или серије прва и друга сезона), гледаћете је на некој другој. У питању је серија са приземним хумором која пошто-пото хоће да нам прикаже криминалце, ситне или крупне, како и они имају нешто добро у себи. Нема везе што ваљају дрогу, што макљају и убијају недужне људе. Ту је и “Хотел Београд” серија у којој су опет по ко зна који пут, тандем Биковић-Радоњић, било куда њих двојица свуда. Скоро као наш драги председник.

Реприза за репризом, смењују се серије, филмови које врте укруг годинама до бесвести, видех недавно и онај праисторијски “Свет из доба јуре”. Ружичаста телевизија, и поред свог власника проналазача и иноватора, пак, “живи” у прошлом веку, емитује турске серије. Али нису једини, на једној телевизији поново емитују “Сулејмана Величанственог”, ваљда за нове генерације стасале за ову врсту убијања времена и заглупљивања. Али ту је и “срећна телевизија” са својим свакодневним емисијама о рату у Украјини где су Руси добри а Украјинци зли маљчики. Сумњам да се то ради бесплатно и без наруџбе јер, ни код бабе нема џабе, зар не. А ето, и они добише националну фреквенцију. Једна од серија која се врти скоро на свим станицама је и “Дуг мору”, лоша, рекла бих болесна мешавина мистике, тачније сујеверја, и стварности, а ако хоћете да видите како супружници варају један другог, па им, као, криво када то сазнају, гледајте “Азбуку мог живота”. Требало је дочекати септембар и нове серије које су бомбастично најављивање а показало се да су добри само трајлери, ово остало, трла баба лан да јој…

“Најбоље” су и увек актуелне, емисије посвећене црној хроници које има свака телевизија. шта ћете више, увек богат садржај, убиства, пљачке, саобраћајне незгоде са погинулима, повређенима, уништеним возилима, ту је неизбежно злостављање деце, жена, али највише бивших ванбрачних партнерки. Радња иста, само се смењују актери, као да је реприза. Наш народ, и не само наш, воли то да гледа и чита. Некако се ту ових дана, провуче и одлазак новопеченог пензионера Федерера, жао му што се повлачи, па плаче, плаче и Надал а и Новак пусти сузу. Како то кажу модерно данас, рејтинг емисије изузетно висок, воли народ да гледа како неко пати. Тужно је то, нема више такмичења, навијања, славе, нема спонзора, добре зараде. Баш ми га нешто жао. Сад ће пензионерске дане да проводи на свом “бедном” имању од 1,5 хектара и вили крај Циришког језера а на располагању му је и импозантан возни парк. Заиста, чекају га “тешки” пензионерски дани. На другој страни, емисије или прилози о нашим пензионерима некако и нису гледане. Ту нема ништа занимљиво, они не плачу, не кукају већ су добро истренирани за оно што их очекује, ако доживе. Ретко ко од њих добије и ручни сат као што је било некада. Нажалост, живот није серија нити филм и нема репризу.

Верица Мићић

ПРОЧИТАЈТЕ И…

”ЛОКАЛ ПРЕС” – Основан Клуб жена у медијима – “Зорица Вишњић”

ИНФО-ЦЕНТАР ПОПИСА 2022. ПОЧЕО СА РАДОМ

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )