ДО КРАЈА ГОДИНЕ У ЛОЗНИЦИ – Сто километара путева

Недавно је на Лагатору завршена улица ”Планирана три”, која се пружа од Ватрогасног дома и пролази поред Омладинског парка, Градског стадиона и базена до Улице Марка Радуловића, код Плавог ресторана, у дужини од скоро 900 метара. У њој се налазе и 82 паркинг-места, а вредност радова износила је 108 милиона динара.

Ово је само једна од улица урађених у години која ће бити упамћена по рекорду у погледу изградње савремених путева на територији Града Лознице, или рехабилитацији постојећих који су били оштећени, како је јуче казао градоначелник Видоје Петровић приликом посете овом делу града.

– Кад ово кажем  мислим и на сеоско подручје, а највећу заслугу за то имала је посета председника државе  и иницијатива коју је покренуо. По том основу ће до краја године бити асфалтирано око 70 километара нових путева на територији Града Лознице, посебно у рејону средњег Јадра за који смо често истицали да је запостављен. Град ће из локалног буџета урадити још око тридесетак или нешто више километара тако да ћемо у једној календарској години имати око стотинак, па можда и више од сто километара квалитетне путне мреже. Имамо функционалну саобраћајну мрежу на целом Лагатору, а то радимо на територији читавог града, као и у сеоским месним заједницама, и то је нешто што ћемо наставити и у наредном периоду пошто смо давно изнели идеју да будемо међу првима у Србији који ће бити без неасфалтираних путева – казао је Петровић.

Он је казао да Лагатор који је до пре десет, петнаест година био једна запуштена површина прераста у функционално насеље.

– Сигуран сам да сви делимо задовољство због тога што Лагатор постаје готово у потпуности једна изграђена површина и што за Лозницу може да представља оно што је Нови Београд за нашу престоницу. Пошто је степен изграђености овог простора готово 90 одсто, остало је још нешто мало неизграђених површина, сада појачавамо динамику изградње свих видова инфраструктуре и ово постаје један репрезентатвни део нашег града на који смо поносни – рекао је Петровић са којим су били Никола Драгићевић, директор ЈП ‘’Лозница развој’’, Дејан Димитријевић, директор УФК ‘’Лагатор’’ и Милан Недељковић, члан Градског већа.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

”ЛОКАЛ ПРЕС” – Основан Клуб жена у медијима – “Зорица Вишњић”

НА СКУПУ У ВРДНИКУ – Признање граду и градоначелнику

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Vera 1 year

    Daaa..a u banji Badanji nema ni uličnog svetla. Prijavljivano bar 50x od mestana, predsednik mesne zajednice pozivao, ja licno šefa iz JP grada zaduzenog za rasvetu, bar 5-6x ovog leta. I svaki put mi je rekao da nije upucen i da ce videti..Tako da gosti i ljudi koji borave u svojim vikendicama, kad padne prvi mrak, zakljucavaju se u svoje sobe, kuce..jer se prst pred okom ne vidi. Strasno!! Pozdrav za šefa JP grada!!!

  • Disqus ( )