У КРУПЊУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ – Признања најзаслужнијима

У КРУПЊУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ – Признања најзаслужнијима

На пригодној свечаности представљени су добитници општинских признања, а приказана је и презентација будућег спортског комплекса на Мачковом камену. Пројекат је од изузетног значаја за развој туризма у овом крају

Данас  је у Крупњу обележен Дан општине. Свечаној седници Скупштине општине, поред одборника и представника локалне самоуправе, присуствовали су и Верица Лазић, изасланица председника Републике Србије, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, представници Војске Србије, представници градова и општина и други гости. Поздрављајући присутне Верица Лазић је рекла да преноси поздраве и честитке председника Републике Србије Александра Вучића поводом Дана општине.

 – Част ми је да присуствујем овој свечаности. Свим добитницима признања, као и свим грађанима честитам Дан општине и желим да  славите још много година у миру, слози напретку свесни да је држава Србија увек уз вас – поручила је она.

Председник Општине Крупањ Иван Исаиловић рекао је да је Крупањ данас много развијенији, лепши са богатијом инфраструктуром.

– Чини ми се да у Крупњу никада није било више запослених, од 1996. године сигурно. Тада их је било 2.995, а данас их је 3.400. Захвални смо на свему што је у протеклих осам година учињено за нашу општину, Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу, који је много пута био у Крупњу. У протеклих годину дана много пројеката је урађено. Крупањ је конкурисао на многим међународним и државним конкурсима и мислим да је протекла година била најуспешнија за нас. Наш буџет је пре шест или седам година био 400 милиона динара, данас је преко 500, а ове године, како сада ствари стоје, прећи ће 550 милиона динара, али то је још увек јако мало да бисмо могли све сами да радимо. Крупањ је захваљујући држави у последњих шест-седам година добио више 130 километара асфалтних путева. То је више него што смо до тада имали укупно. Развија се путна инфраструктура и чини ми се да грађани у нашим руралним месним заједницама сада остају на селу радије него претходних година, а радује и чињеница да је држава у протеклих годину дана купила десет кућа на селу у које је усељено десет породица, од којих многе и нису из наше општине. Одређени број грађана се вратио и због мера које општина спроводи када је туризам у питању. Уложили смо новац да помогнемо грађанима да организују своје нове смештајне капацитете и од априла уместо 550 лежаја сада има 700. Важно је рећи и да је спорт у Крупњу потпуно бесплатан за сву децу. Нема чланарина и сви спортски клубови одржавају тренинге за сву заинтересовану децу потпуно бесплатно. То је утицало на то да се повећа број спортиста. Крупањ има нешто мање од 17.000 становника, а 2.300 регистрованих спортиста што је изванредно – рекао је Исаиловић обраћајући се присутнима.

У наставку свечаности приказана је презентација будућег спортског комплекса на Мачковом камену који је од изузетног значаја за развој туризма, посебно спортског, у овом крају. Планирано је да у оквиру комплекса буду два хотела, један од десет, а други од пет спратова, фудбалски терен са хибридном травом, тениски терени, терени за одбојку, кошарку, рукомет, пешачке стазе (6,5 километара), стаза за санкање са ски-лифтом и многи други садржаји. 

– За највише месец дана биће расписана лицитација за продају два плаца на којима треба да буду изграђени хотели. Пројекти су готови и нови инвеститиори моћи ће по том пројекту да наставе да раде. Сву осталу инфраструктуру градиће општина Крупањ уз помоћ ресорног министарства. Направићемо такву инфраструктуру да Крупањци и наше комшије из Мачванског округа, али и сви остали могу да уживају у овом комплексу и да се баве спортом. Изградњом овог комплекса биће отворено много више радних места, а то ће значити и да ће се и оних који ће овде заснивати своје породице – истакао је Исаиловић

На свечаности су најзаслужнијим појединцима и установама додељена општинска признања. Повеља са златном плакетом додељена је Фудбалском клубу Рађевац који ове године слави век постојања и успешног рада. Похвалнице са златним грбом општине Крупањ добили су Живко Гошић, добровољни давалац крви, Удружење за културу “Добривоје и Добрила Пантелић” из Доњих Брезовица, Фудбалска академија “Рађ” из Крупња, Фолклорна секција Библиотеке “Политика”, Канцеларија за локални економски развој, Домско одељење за смештај старих лица и пензионера Центра за социјални рад “21. септембар” из Крупња, професор др Миљан Ћеранић из Пожеге, Данка Пајић и Љијана Ковачевић, учитељице из Крупња, Јована Васиљевић, предузетница из Крупња,  постхумно Горан Глишић, наставник историје из Крупња, и постхумно Цветко Вилотић, учитељ и дипломирани правник из Крупња. Пригодне награде добили су најбољи ђаци из основне и средње школе.

Свечаност је завршена пригодним уметничким програмом.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )