ДАН СЕКТОРА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ  – Увек спремни за акцију

Припадници лозничке ватрогасно-спасилачке јединице, цивилне заштите и Црвеног крста Лознице данас су, у склопу обележавања 17. септембра, Дана Сектора за ванредне ситуације МУП-а, на шеталишту испред Вуковог дома културе, представили возила и опрему са којом располажу, а екипа за прву помоћ лозничког Црвеног крста извела је показну вежбу пружања прве помоћи. То су урадили волонтери, ученици средње школе ‘’Свети Сава“, обучени за реалистички приказ пружања прве помоћи.

– Овим поводом Град Лозница и одељење Сектора за ванредне ситуације организовали су приказ технике и опреме наше ватрогасно-спасилачке јединице лознице, јединице цивилне заштите и Црвеног крста. Несрећа не бира ни место ни време и морамо бити спремни као да ће ванредна ситуација бити проглашена сутра, а радити као да је неће никад бити. Овде су деца из школа и обданишта, а то је узраст од којег треба почети са упознавањем мера када су у питању ванредне ситуације. Лозница ће јачати систем цивилне заштите и гледаћемо да посебно добро опремимо наше добровољно ватрогасно друштво јер морамо увек бити спремни за сваку прилику – казао је помоћник градоначелника Љубинко Ђокић.

Према речима Александра Глишића, члана Градског штаба за ванредне ситуације и цивилнe заштитe, Лозница је формирала јединице цивилне заштите које имају одговарајућу опрему и униформе, а у наредном периоду ће посао цивилне заштите обављати преко новоформираног добровољног ватрогасног друштва у складу са Законом о смањењу од ризика катастрофа.

– У јединицама цивилне заштите код нас је велики број младих, већина је млађа од 30 година, а имамо још 60 људи пријављених за формирање два вода цивилне заштите. Предстоји нам опремање тих јединица и њихово обучавање за поступање у ванредним ситуацијама. Сада имамо 30 људи у цивилној заштити, а тренутно је на обуци у Сектору за ванредне ситуације 20 полазника за прве припаднике добровољног ватрогасног друштва. Њихова обука се завршава у септембру и од овог месеца имаћемо прво добровољно ватрогасно друштво у Лозници за чије смо формирање и опремање добили велику подршку Града  и Сектора за ванредне ситуације – казао је он.

Деца су се на шеталишту дружила са ватрогасцима и осталим припадницима Сектора, разгледала ватрогасни камион, пробала ватрогасни шлем и видела каква је све опрема потребна за деловање у ванредним ситуацијама.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МЕЂУНАРОДНИ ТЕНДЕР ЗА БОЛНИЦУ – Набавка вредна 9,3 милиона евра

ОВОГ ВИКЕНДА У ЛОЗНИЦИ – Десети Сајам меда

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )