САРАДЊА ФСГ ЛОЗНИЦЕ И СУДИЈСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ – Регуларност пре свега

САРАДЊА ФСГ ЛОЗНИЦЕ И СУДИЈСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ – Регуларност пре свега

Стручна струковна организација судија (ССО) Фудбалског савеза града Лознице (ФСГ) почела је јуче, на стадиону Лука у Воћњаку, рад на унапређењу стручности младих судија које деле правду у Градској и Међуопштинској лиги. Како каже Марко Ђуричић, председник ССО, нови Извршни одбор одлучио је да судије са виших листа почну тренинге са младим судијама, а биће одржавана и предавања на којима ће гостовати стручњаци из других градова.

– У до сада одиграна три, четири кола, у зависности од лиге, било је пар замерки на суђење, али су углавном стизале похвале.  Можемо да обећамо да ћемо се максимално трудити у раду са младим судијама да утичемо на регуларност такмичења јер је то не само циљ ССО, већ и ФСГ. Задовољство је видети данас овде 20 младих судија, међу којима и седам девојака. Нисмо скоро имали толико перспективних судија, биће велика конкуренција за напредовање, али имаће прилику, а максимално смо уозбиљили рад и подигли све на виши ниво. Имамо подршку ФСГ који је на првој седници Извршног одбора одлучио да набави опрему за младе судије, што се није десило 18, 19 година – каже Ђуричић.

Тренингу је присуствовао и председник ФСГ Властимир Лукић који каже да се настављају промене које је започео Дејан Сталовић док је вршио дужност председника.

– Избори су у целом Фудбалском савезу Србије и долази до великих промена па тако и у градским и општинским савезима и у струковним судијским и тренерским организацијама. ФСГ је почео нови вид сарадње са ССО и први корак нам је набавка опреме како би судије на утакмице долазиле једнобразно обучене пошто смо сазнали да то често није случај, што није лепо. Први пут је после много година успостављена оваква сарадња и надам се да ће бити успешна. Видимо да са младим судијама раде судија Суперлиге Марко Ђуричић и Мирослав Матић, који ће ускоро, надам се, постати суперлигашки судија, и од њих деца могу много да науче, што ће довести до бољег суђења, а све ово радимо због регуларности такмичења – казао је Лукић за портал ЛН.

Он сматра да је и поновни избор Драгослава Јосиповића за председника ФС Мачванског округа добар потез пошто се и он залаже за пуну регуларност такмичења.

Првом тренингу младих судија присуствовало је и неколико инструктора и делегата, као и председник Стручне струковне организације судија ФС региона западне Србије Дејан Димитријевић.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )