У СУСРЕТ ПРАЗНИКУ – Лозница окићена заставама

У СУСРЕТ ПРАЗНИКУ – Лозница окићена заставама

Србија и Република Српска обележавају 15. септембра Дан српског јединства, слободе и националне заставе који се празнује од 2020. године, а то је датум пробоја Солунског фронта. Лозница ће по други пут на видан начин обележити овај празник, а од јуче је почело кићење већим бројем застава, државним и народним.

Према речима градског менаџера Дејана Сталовића, Град Лозница ће и ове године ће дати свој допринос обележавању дана Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

–  Око 500 застава биће истакнуто у централним градским улицама, на прилазима граду, свуда где је већа фреквенција грађана. Сва јавна предузећа, установе градског и републичког нивоа даће свој допринос истицањем застава. Прошле године град је преко управника зграда грађанима поделио неколико стотина застава и очекујемо да их и они истакну на прозоре, терасе или неком другом одговарајућем месту где ће бити видљиве. Верујемо да ће то учинити и сви остали који имају нашу заставу – казао је данас Сталовић за ЛН.

Ради утемељења овог новог празника држава је позвала да наши људи, где год живели, Срби из свих крајева, 15. септембра, на куће, или зграде, истакну српску тробојку.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )