У ЉУБОВИЈИ – Четрнаеста „Бициклијада“

У ЉУБОВИЈИ – Четрнаеста „Бициклијада“

У Љубовији је јуче почела четрнаеста „Бициклијада“. Ове године окупила је велики број бициклиста из Љубовије, али и из других градова и општина, а међу њима је и много деце. „Бициклијаду“ је отворио председник општине Милан Јовановић који је том приликом рекао да му је изузетно драго и да му је пуно срце када види колико деце учествује на бициклијади.

– Општина и ја лично подржавамо овакве манифестације. Ове године смо кроз „Програм безбедности саобраћаја“ издвојили значајна средства и помогли „Бициклијаду“. Посебно ми је драго што ће деца кроз такмичење и дружење стећи нове пријатеље и нова знања о безбедности у саобраћају – истакао је Јовановић.

Иницијатор и организатор „Бициклијаде“ је Мики Живковић који се у сарадњи са Планинарским клубом „Торничка Бобија“ потрудио да ове године на ову све значајнију манифестацију у Љубовији доведе велики број учесника из других крајева Србије.

 – Бициклизам је мој хоби, а „Бициклијада“ је начин да се одужим средини у којој сам одрастао.  Ми шаљемо поруке о еколошки здравој свести и намера нам је да привучемо што више туриста, као и да покажемо да су бициклисти у саобраћају групација на коју треба скренути пажњу. „Бициклијада“ у Љубовији је скренула пажњу ширег окружења па тако имамо госте из других крајева Србије, али и Босне и Херцеговине. Манифестација је прерасла у дрински бициклистички караван који траје три дана. Бициклизам је прича о спорту, али и о здравом животу деце – поручио је Живковић.

Улицама Љубовије одржан је дефиле бициклиста, а после тога и такмичења у више дисциплина у дворишту ОШ „Петар Враголић“. Данас је у Љубовији одржан брдски трек, а сутра је на програму брдски трек у Братунцу (РС).

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )