ЦРВЕНИ КРСТ ЛОЗНИЦЕ – Обележен Светски дан прве помоћи

Лознички Црвени крст обележио је Светски дан прве помоћи, 10. септембар, јавним часом у Пасковцу са циљем да се укаже на значај обнављања постојећих и стицања нових знања из прве помоћи којима се спасавају животи људи.

Зорица Владић, секретарка Организације Црвеног крста, позвала је присутне да се укључе у активности Црвеног крста којима се учењем и усавршавањем техника прве помоћи Србија чини безбеднијом за грађане. Током акције, одржане под слоганом ”Учимо да помажемо целог живота”, присутни су могли да се упознају са поступком кардиопулмоналне реанимације који је  показала волонтерка Црвеног крста на тренажној лутки.

Како стоји у саопштењу лозничког Црвеног крста, Светски дан прве помоћи низом активности обележава се широм света са циљем да се широј јавности скрене пажња на важност познавања начина хитног деловања у ситуацијама у којима је некоме повредом или стањем угрожен живот. Ове године позвана су деца да почну да уче једноставне технике прве помоћи, одрасли да обнове стечена знања и вештине и да их проширују, а старији грађани, који су рањива категорија становништва, да обрате пажњу на ране знаке опасних стања и примену превентивних мера заштите.

Прва помоћ је, наводи се у саопштењу, једна од централних области деловања Црвеног крста, а учење прве помоћи требало би да буде целоживотна активност грађана свих узраста и да буде доступно свима.

Део обележавања Дана прве помоћи, у оквиру кампање ”Живот у твојим рукама”, посвећен је обуци грађана за реаговање приликом наглог срчаног застоја.

ЛН

Фото: Црвени крст, Лозница

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )