У ГРАДСКОЈ УПРАВИ – Састанак са представницима Министарства финансија

Градоначелник Видоје Петровић са сарадницима и представници Министарства финансија одржали су у градској управи састанак ради организовања обуке у области увођења система финансијског управљања и контроле, која ће бити одржана за начелнике одељења и запослене у локалној самоуправи, као и за директоре јавних предузећа и установа, саопштено је из Града.

Током састанка је Споменка Вирцбургер, помоћница министра финансија, објаснила да ова обука обухвата и упутства за писање и слање извештаја у области система финансијског управљања и контроле, које ће сада бити унапређено с обзиром на то да ће се обављати искључиво електронски, путем апликације, што ће олакшати досадашњу, нешто захтевнију процедуру.

Како се наводи у саопштењу, представници Министарства финансија истакли су да градска управа у досадашњим извештајима није имала пропуста и није било већих замерки, због чега ће обука, уз препоруке и закључке Владе Србије, у области система финансијског управљања и контроле, допринети још бољем и ефикаснијем увиду у располагање буџетским средствима.

Петровић је истакао да буџет Града Лознице већ годинама уназад има развојни карактер, да је увек био ликвидан, без задужења, као и да су сви рокови плаћања увек испоштовани. Указао је и на то да Лозница, води одговорну фискалну политику уз  остваривање многих уштеда у буџету, као и да је пионир и шампион у спровођењу низа активних мера у области популационе и социјалне политике, али и подизања нивоа енергетске ефикасности, за које се већ годинама издвајају значајна буџетска средства у те сврхе, стоји у саопштењу.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )