СУТРА У КУР-САЛОНУ – Оперски гала концерт 

Оперска солисткиња Марија Јелић у пратњи уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, под диригентском палицом Дијане Цветковић, приредиће сутра увече оперско вече у Кур-салону у Бањи Ковиљачи.

Уметнички ансамбл Министарства одбране “Станислав Бинички” је установа која је главни носилац музичког живота и једини ансамбл на овим просторима са широком програмском лепезом извођачких могућности, и која на достојан начин афирмише и представља Министарство одбране и Војску Србије широј јавности.

Публика ће уживати у наступу сопранистице Марија Јелић, која је после  завршене Математичке гимназије и Средње музичке школе „Коста Манојловић“ на смеру флаута и певање, завршила Електротехнички факултет у Београду и наставила да студира певање код Јасмине Трумбеташ Петровић. Она се 2017. придружила  Оперском студију Народног позоришта у Београду и од тада наступа у оперским представама Моцартових Фигарових ноза (Барбарина, Контеса), Вердијевих Троваторе (Инес) и Набуко (Ана), Пучинијеве Боеми (Мими) и Турандот (Лиу), Бизеова Кармен (Микаела). Добијала је разне награде на државним и међународним певачким такмичењима, а певала је у разним концертним салама укључујући Концертну дворану Коларца где је наступала са Војним оркестром ‘’Станислав Бинички’’, Београдском филхармонијом, Београдским кинеским оркестром, на Београдском летњем фестивалу и на многим концертима широм Србије.

Специјална болница за рехабилитацију ‘’Бања Ковиљача’’ годинама ради на развоју туризма, али и културних програма у Бањи. До сада су у Кур-салону гостовали и Београдска филхармонија, Национална фондација за игру и многи други. Део Специјалне болнице од 2018. је и чувени Кур-салон, дворац из тридесетих година прошлог века саграђен за краља Александра Карађорђевића. Замишљен да буде салон за забаву, место престижа и гламура, пошто је потпуно реконструисан и сада нуди бројне уметничке, духовне и забавне садржаје и постаје својеврсни симбол подрињског краја.

Иначе, почетак концерта је у 20 часова, а улаз је бесплатан.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )