МЕРЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ШТЕДЊЕ – Без декоративне расвете

Влада Србије донела је закључак којим се препоручује искључивање декоративне расвете на објектима на којима таква врста расвете није неопходна. Почев од 27. августа, искључена је декоративна расвета на згради Владе, Министарства финансија и Министарства привреде, згради Председништва, као и на другим зградама и објектима где није неопходна.

Влада апелује на друге институције и организације да примене ову препоруку као ‘’пример одговорног и рационалног понашања, како бисмо заједнички дали допринос у решавању изазова енергетске кризе са којима се суочава велики број земаља’’. Како је саопштено из градске управе, данас је на колегијуму руководства града са директорима јавних предузећа и установа одлучено да се сва јавна предузећа, институције и установе чији је оснивач Град Лозница  обавежу да поступе у складу са закључком Владе.

– У циљу смањења ефеката енергетске кризе, апелујем на све грађане и предузећа на територији Града Лознице да поступе на исти начин и тиме дају свој допринос превазилажењу изазова енергетске кризе са којима се цео свет суочава. Идуће седмице биће одржан заједнички састанак у градској управи са управницима лозничких стамбених зграда на плану даљих активности рационалне потрошње струје – стоји у саопштењу градоначелника Петровића.

Према информацијама ЛН, рационализација потрошње на јавној расвети је већ почела, а од вечерас би требало да буде искључена декоративна расвета на Музеју Јадра, Вуковом дому културе и Сталној поставци слика Миће Поповића и Вере Божичковић Поповић.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )