ПРОМО: Добринка Биба Мирковић – “Личност Лознице за понос” 2022.

Етно–село “Сунчана река” и ове године ће прогласити лауреата награде – ДОБРИНКА БИБА МИРКОВИЋ – “Личност Лознице за понос”, која је установљена пре четири године у овом духовном, културном, туристичком и угоститељском комплексу у Бањи Ковиљачи између Дрине и Гучева.
Први добитник тог ласкавог признања био је академик професор др Светислав Света Божић, чувени српски композитор, потом маратонац Александар Кикановић, професорица Слободанка Боба Милановић, а прошлогодишњи добитник био је боксерски шампион Милан Аћимовић.
Пошто је у увођењу тог признања, уз супруга Зорана и своју породицу, главну улогу имала професорка Добринка Биба Мирковић, која је преминула пре три године, у етно–селу “Сунчана река” одлучено је да награда трајно носи назив ДОБРИНКА БИБА МИРКОВИЋ – ЛИЧНОСТ ЛОЗНИЦЕ ЗА ПОНОС.
Награда се састоји од повеље и новчаног дела од 1.000 евра.
Предлоге је могуће слати сваког дана поштом на електронску адресу suncanareka11@gmail.com или лично све до 27. септембра.
Проглашење добитника биће одржано 29. септембра на пригодној свечаности у етно–селу “Сунчана река” са почетком у 18 часова. Право да предлажу добитнике награде имају појединци, организације, групе, друштва и институције.
За ово признање долазе у обзир Лозничани који живе у родном крају, али и земљи и расејању који су остварили велике домете у области јавног и друштвеног живота, уметности, науке, културе, спорта, духовности и привреде, чиме су установили велики траг и дали допринос својој земљи и роду, а истовремено на најбољи начин промовисали Лозницу, Јадар, Вуков завичај.
Одлуку о лауреату ће донети специјални жири етно–села “Сунчана река” дан пред проглашење добитника.

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )