РАДИОНИЦА ”КРЕАТИВНЕ ВИЗИЈЕ” – Предузетнице у дигиталној трансформацији

Удружење пословних жена Лознице ”Креативна визија” организовало је јуче, у сарадњи са Удружењем пословних жена Србије (УПЖС), радионицу о дигиталној трансформацији на којој је учествовало десетак лозничких предузетница. Са њима је, у Омладинском центру, о дигиталној трансформацији пословања, разлозима за  њено прихватање и новим могућностима које пружа разговарала Тијана Секулић, представница  УПЖС.

– Радионица је посвећена дигиталној трансформацији, томе како предузећа наших предузетница да јој приступе и које су најважније теме – вештачка интелигенција и остали трендови 21. века који могу да буду употребљени за трансформацију њихових бизниса. Моје колеге консултанти по Србији помажу фирмама да ураде своју стратегију дигиталне трансформације, а држава олакшава процес бесповратним средствима. Микро и малим предузећима је посебно потребна подршка консултаната  и државе  – рекла је Секулићева.

Она је навела и да је вештачка интелигенција све присутнија и да су фирме веома заинтересоване за овај вид унапређења пословања, што је добро јер Србија у тој области не заостаје за светом.

Снежана Перић, из ”Креативне визије”, подсетила је на одличну сарадњу два удружења пословних жена и навела да су овакве радионице битне за јачање женског предузетништва, проширивања знања и вештина предузетница како би биле спремне за будуће изазове. Она је навела да су на радионици присутне ме само предузетнице, већ и младе жене које су запослене као менаџерке или планирају да покрену сопствени посао тако да ће им стицање знања о дигиталној трансформацији добро доћи.

Иначе, тренутно је у току конкурс Центра за дигитални трансформацију за микро, мала и средња предузећа која учешћем у програму могу да добију консултантске услуге и развију своју стратегију дигиталне трансформације.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )