У КРУПЊУ – Бесплатан спорт за све

У КРУПЊУ – Бесплатан спорт за све

Деца која желе да се баве спортом у Крупњу то могу учинити бесплатно. Чланарина се не плаћа ни у једном клубу.

– Локална самоуправа се одлучила да финансира пројекте спортских удружења која за циљ имају да нашим грађанима, посебно деци, обезбеде бесплатно бављење спортом. Поред такмичарских активности, општина финансира и надокнаде тренерима. У Крупњу млади бесплатно могу тренирати фудбал, одбојку, кошарку, карате, атлетику, бокс, шах, билијар. Бесплатна је и школа спорта за предшколце и основце, а локална самоуправа финансира и школски спорт. У спортске активности укључен је велики број деце и младих, али и других суграђана који се рекреативно баве спортом. Према подацима из прошле године, спортом се у Крупњу активно бавило око две хиљаде наших суграђана, што је скоро 15 одсто становништва у нашој општини. Имамо велику подршку председника Општине Крупањ Ивана Исаиловића, као и Општинског већа – каже Жељко Петковић, члан Општинског већа задужен за спорт.


Он позива децу и младе који то до сада нису учинили да се од 1. септембра укључе у спортске активности у неком од клубова.

Тако ћемо имати здравију децу и омладину. Проводиће слободно време вежбајући и дружећи се што ће им сигурно користити и када одрасту. Сматрамо да кроз финансирање спорта на овај начин спорт чинимо доступним свој деци, и сигурно је да је то истовремено велика уштеда у свакој породици јер се чланарина не плаћа. Резултати су видљиви јер их је све више на спортским теренима, а и резултати наших спортиста су све бољи. Томе доприноси и спортска инфраструктура у коју локална самоуправа константно улаже – истиче Петковић.
В. Ст.
ПРОЧИТАЈТЕ И…

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (1)
  • comment-avatar

    […] Osim takmičarskih aktivnosti, opština finansira i nadoknade trenerima, javljaju Lozničke Novost. […]

  • Disqus (0 )