У ДОЊЕМ ДОБРИЋУ – Киша разорила путеве

У ДОЊЕМ ДОБРИЋУ – Киша разорила путеве

Обилна киша која је ноћас пала на подручју Лознице нанела је велике невоље мештанима Доњег Добрића. Пљусак какав не памте одавно, сручио се на село сат пред поноћ и током целе ноћи киша није престајала. Речица Слатина је набујала толико да је поплавила више дворишта која се налазе у центру села и у близини сеоске амбуланте.

– Почетни пљусак није трајао претерано дуго, али је киша непрестано падала до јутра и када смо устали имали смо шта да видимо. Путем је лила река Слатина у чијем кориту до пре пар дана скоро да није било воде, а двориште је било преплављено муљем и грањем нанетим из горњег тока. Смирило се јутрос нешто после осам сати па се и река повукла. Сад није ни близу онога како је изгледало – испричао нам је Мирко Јаковљевић чија кућа је наспрам месне амбуланте.

Пошто се амбуланта налази на брегу, на њој није било штете, али на кућама преко пута, које су уз само корито Слатине, видљиви су трагови воде на темељу висине преко 40 центиметара. У селу готово да нема пута који није оштећен, банкине су уништене поред асфалтних деоница, а шљунак отежава нормално кретање и пешака и возила. Ризлу која је насипана поред пута у Пајића мали вода је однела у подножје засеока, а још горе стање је у Симеуновићима и Јанковићима, где планирани асфалт још није урађен.

– Ово је катастрофа, село је практично разорено. За месец и по дана ово је трећи пут да нам вода уништава путеве које смо тек средили и насули. Све што је рађено месецима уништено је за неколико сати. Имали смо најбоље насуте и уређене путеве, а сада све то треба поново радити. Пут према Лешници скоро да је непроходан јер на више места поред њега има рупа и по пола метра. Обратио сам се одмах градском руководству и сигуран сам да ће нам помоћи да ову штету санирамо – казао нам је Јеленко Симић, председник Савета месне заједнице.

Мијаиловића брдо скоро је непроходно од наноса из Недића сокака, канали у сокацима су преко пола метра дубоки и тим путевима може се само трактором Мештани се надају да нових већих плускова неће бити и да ће у скорије време сва штета бити санирана.

Само на подручју града у Лозници је у протекла 24 сата пало близу 34 литра кише по метру квадратном, потврђено је из лозничке Хидрометеоролошке станице.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )