СЕДМИ МАРШ НА ЦЕР – Пешке до Текериша

Друштво за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918. године – подружница у Лозници, најавило је данас у Вуковом дому културе седми „Марш на Цер“, који ће бити одржан у петак поводом обележавања 108. година од Церске битке у Првом светском рату. Даница Веселиновић, најмлађа чланица удружења и командант овогодишњег марша, позвала је грађане да се придруже и рекла да је окупљање учесника у седам сати ујутро испред Цркве Покрова Пресвете Богородице.

– После молитве у старој лозничкој цркви колона ће кренути „стазама лозничког одреда“, од Лознице ка Липничком Шору и даље према Козјаку, Горњем Добрићу, Јадранској Лешници, Јошеви, Милини и Трбосиљу до Текериша. У свакој од ових месних заједница учесници марша имаће получасовни предах, дочекаће их мештани са окрепљењем и освежењем, а завршетак похода дугог више од тридесет километара планиран је за око четири сата поподне. Пред спомеником одаћемо почаст церким јунацима и запалити свеће – рекла је Веселиновићева упутивши посебно позив младима, којих је и прошле године било доста у колони.

Михаило Пантелић и Зоран Цветиновић, чланови Организационог одбора марша, потврдили су да је обезбеђена пратња полиције и санитета, као и цистерна са водом за освежење, док је фабрика „Троноша“ даривала одређену количину воде за пиће. Они су додали да ће по завршетку марша за све учеснике бити приређен ручак, посан пасуљ, у текеришкој школи, а за повратак је обезбеђен бесплатан превоз аутобусима захваљујући локалној самоуправи.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )